Sundhedstippet som vil ændre dit helbred!

Sundhedstippet som vil ændre dit helbred!

En af de mest simple og effektive måder at optimere dit helbred på, er ved at faste! Du tænker måske nu, at det lyder svært, men det er faktisk en af de nemmeste vaner du kan begynde at ændre allerede i dag. Den giver resultater med det samme og den har været noget af det, som har hjulpet mig mest. Jeg har gjort det i mange år og er gået et skridt videre, til at prøve at faste i et par dage, men dette er ikke for alle, hvad der derimod er for næsten alle, er en 12 timers faste, hver dag!

Den mest effektive måde er, at du stopper med at spise 2-3 timer inden du går i seng. Det tillader maven at falde til ro, hvilket er en nødvendighed for at kunne fordøje og nedbryde maden ordenligt!

Et eksempel kunne lyde sådan her: Du spiser aftensmad kl 18.00 og herefter spiser du ikke mad før din morgenmad, som så tidligst er 06.00.

Hvis du vil gå et skridt videre, så er det bedst at starte med et stort glas lunket vand med evt. lidt citron i og så vente 30-60 min med morgenmad. Din krop er dehydreret om morgenen og derfor er det vigtig med en masse væske.

Det næste jeg vil anbefale, som jeg ser gør en helt utrolig forskel, er at starte dagen med en let morgenmad. En smoothie fyldt med økologiske bær, en masse vand, lidt grønt eller hvad du nu ellers ønsker i den. Der findes et hav af forskellige smoothieopskrifter, hvis du prøver at google det. Brug gerne en masse væske, gerne mindst 500ml vand og en  “ALL IN ONE” pulver, så du får dækket dine vitaminer og mineraler. Derudover kan det anbefales at supplere med vegansk proteinpulver.

At faste de 12 timer hver dag har så mange fordele: Det hjælper folk med at tabe sig på en sund måde, giver bedre fordøjelse og øger energiniveauet. Årsagen er, at du lader kroppen fordøje mad på de tidspunkter den er skabt til det og du giver den ro om natten, så den kan eliminere og detoxe.

Andre fordele ved at faste:

Hjælper dig med vægttab, da du holder dit blodsukkerniveau normalt inden sengetid.
Fremskyder dit stofskifte, da den energi du førhen brugte på at fordøje dit sene aftensmad, snacks, vin mm. bliver nu brugt på at rense din krop og regenerere.
Du lever længere. Der er forskning, der viser at mennesker der faster, lever op til 10%-20% længere. En af grundene er, som nævnt tidligere, at kroppen har ro til at detoxe og eliminere inflammation. “Bluezone” folkene, som er blandt verdens længstlevende mennesker, faster alle sammen.  Jeg kan anbefale dig at læse om det på deres hjemmeside:  https://www.bluezones.com/
Faste gør dig bedre til at regulere din sult. I vores moderne verden spiser vi nærmest nonstop og tror at vi hele tiden er sultne og har cravings. Bare fordi du er en lille smule sulten, behøver du ikke spise hele tiden.
Hjælper din hjernefunktion og klarhed.
Hjælper dit immunforsvar og dræber kræftceller.

 

 

Skriv et svar